New in

Nytårsforsæt

Nytårsforsæt er ret kliché agtige, og jeg har egentlig aldrig rigtig sat nogle nytårsfortsætter, men i år vil jeg prøve at lave et par stykker. Jeg har haft et år, med op og nedture og efter længere tids overvejning har jeg kommet frem til at jeg bliver nød til at rydde ud i mit liv, for at blive en smule mere lykkelig. Jeg sender mit liv til detox. Og så må vi se hvordan det ender. Og fordi jeg er så OCD agtig som jeg er kommer der lige en liste med de ting jeg vil ændre.

1. Ryd op i min kontaktliste på mobilen og i min venneliste på facebook.
Mennesker der ikke bidrager med noget godt til mit liv, eller som jeg kun bliver irriteret eller ked af at have i mit liv skal væk. Jeg gider det ikke mere. Livet er for kort (kliché igen).

2. Begynd at løbe igen.
Jeg elskede det dengang jeg løb 5-6 km hver dag, hvorfor stoppede jeg ? Jeg starter ikke for at tabe mig, jeg har det fint med hvordan jeg ser ud, men fordi det gør mig glad. Og fordi det giver mig overskud i hverdagen. Jeg er ligeglad med om det er 1 eller 7 dage om ugen, jeg skal bare igang igen. Og nu når vi er ved motionen, så vil jeg igang med styrketræning igen. Jeg har fysisk krævende arbejde og vil nok have det resten af mit liv. Så jeg kan lige så godt passe på mig selv, ingen takker mig når jeg må førtidspensioneres pga. en smadret ryg som 40-årig. Minimumskravene er: 1 gange løb, 1 gange styrketræning og 1 gang håndbold om ugen. Det er måske ikke meget, men det er en start og man skal jo starte et sted.

3. Spis ordentligt.
Ikke noget med nogen streng kur eller noget. Det duer jeg ikke til. Jeg bliver sur og har kun lyst til det jeg ikke må få. Men derfor kan jeg godt blive bedre til at spise godt. Jeg kommer fra en familie hvor mad er noget der altid er der, når man skal hygge sig. Jeg er vokset op med en mor der lærte mig at bage og en far og en farmor der lærte mig at lave mad. De gav mig kærligheden til mad og de lærte mig hvordan man klarer sig i et køkken. Jeg vil ikke leve af selleri og vand, jeg vil spise lækker mad. Men jeg vil prøve at huske og spise morgenmad hver morgen. Det er jeg nemlig elendig til. Og så måske få lavet en madpakke til når jeg er i skole. Vores kantine er både dyr og usund. Jeg kan mærke på min krop når jeg spiser noget den ikke kan lide og jeg vil lære at lytte mere til det. Jeg gør det ikke for at tabe mig, men for at få en krop der fungerer bedre.

4. Bliv mindre doven.
Jeg hader dovne mennesker og jeg hader mig selv når jeg er doven. I stedet for at udskyde alting og så blive sur på mig selv (og min kæreste) fordi ingen af os gider tage opvasken/støvsuge/rydde op/vaske tøj osv, vil jeg lave en plan med hvad jeg skal hvilke dage, så det hele ikke hober sig op og virker så uoverkommeligt. For let’s face it opvasken er lidt hurtigere at ordne når det kun er fra et måltid og ikke fra flere dage. Jeg vil lægge ting på plads når jeg er færdig med dem. Og så vil jeg tage mig sammen i stedet for at ligge på sofaen og se endnu et afsnit csi (som jeg i virkeligheden har set før) og så bare komme igang, de fleste ting tager ingen tid, hvis bare man tager dem i opløbet.

5. Bliv mere glad
Jeg skal blive bedre til at styre mit temperament. Så jeg måske ikke ender med at skælde min kæreste så meget ud (undskyld skat!). Vi har forskellige holdninger til hvor tit tingene herhjemme skal gøres. Jeg vil gerne gøre rent og rydde op hele tiden (hvad nu hvis jeg får gæster og der roder? Det går virkelig ikke), men det må jeg lære er mit behov og derfor mit problem.

Der er nok at gå igang med, men jeg vil have det liv jeg fortjener (kliché igen, jeg smider om mig med dem idag). Jeg vil være glad, jeg vil være mere frisk og jeg vil have det sjovt. Jeg vil ud og more mig og ikke give lige så nemt op. Jeg vil skrive om mine oplevelser igennem forløbet her på bloggen, både op og nedture. Råt for usødet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New in